ua en ru

Sony має намір викупити у Toshiba завод з виробництва чіпів для ігрових консолей PlayStation 3

Sony викупить у Toshiba завод з виробництва чіпів для ігрових консолей PlayStation 3. Завод раніше, належав Sony був куплений Toshiba за 90 млрд ієн (1,1 млрд дол) в 2007 р. Скільки заплатить Sony, щоб отримати його назад, компанії не уточнюють, однак відомо, що угода відбудеться в кінці першого-початку другого кварталу 2011р., передає РБК з посиланням на Reuters. У той же час, за повідомленнями японських ділових і комп'ютерних ЗМІ, вартість операції складе в районі 50 млрд ієн (610 млн дол.)
Розроблений обома компаніями у співпраці з IBM процесор Cell іcпользуется в Sony PlayStation 3. Модифікацією цього чіпа Toshiba також оснащує ряд вироблених їй телевізорів і ПК.
Компанія Sony була заснована в 1946 р. і є одним з провідних виробників електроніки в світі. Sony випускає аудіо-і відеопрогравачі, mp3-плеєри, DVD-програвачі, проекційні і LCD телевізори, монітори і електронні компоненти. Серед продуктів компанії такі бренди, як VAIO, Bravia і Walkman.
Японська корпорація Toshiba була заснована в 1875 р. як виробник телеграфного устаткування. В даний час компанія є одним з лідерів у виробництві офісної і побутової електроніки. Основну продукцію корпорації в цій області на сьогоднішній день складають копіювальні апарати, комп'ютери, жорсткі диски, CD-ROM і DVD-ROM приводи, телевізори, відеомагнітофони, DVD-програвачі, проекційне устаткування, апарати факсиміле, а також електронні компоненти.