ua en ru

Літак з Солошенко і Афанасьєвим вилетів з Москви в Україну

Літак з Солошенко і Афанасьєвим вилетів з Москви в Україну Фото: Солошенко і Афанасьєв вже на борту українського літака

Незаконно засуджені в РФ українці вже на борту українського літака

Незаконно засуджені в Російській Федерації українці Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв вже на борту українського літака і вилітають з Москви до України. Про це йдеться у повідомленні у Тwitter президента України Петра Порошенка.


"Нарешті! Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв уже на борту українського літака і вилітають з Москви до України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, незаконно ув’язнені в Росії українці Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв написали прохання президенту РФ Володимиру Путіну про помилування та підписали низку інших паперів, необхідних для здійснення передачі засуджених.

Зазначимо, засуджених в Російській Федерації українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, можливо, обміняють на фігурантів справи 2 травня в Одесі Євгена Мєфьодова і Олену Гліщинську.

Також нагадаємо, що незаконно засуджених в РФ українців доставили до московського слідчого ізолятора "Лефортово" з колоній, де вони відбувають покарання, 11 травня. Зокрема, Афанасьєва літаком доставили з Сиктивкара, а Солошенко поїздом з Нижнього Новгорода.