ua en ru

Солодко: захист шукає зниклого з СІЗО Михайла Кошляка вже добу

Захист президента Дніпропетровської федерації дзюдо Михайла Кошляка заявляє про зникнення їхнього підзахисного в ізоляторі СБУ (Аскольдів провулок 3А), в якому раніше знаходився Кошляк, його не виявилося. Про це повідомив один з адвокатів Михайла Кошляка Євген Солодко.

За його словами, за рішенням Новозаводського районного суду Чернігова, Михайло Кошляк повинен знаходитись в Чернігівському СІЗО. Однак, за відповіддю, підписаною начальником відділу забезпечення досудового розслідування СБ України, Кошляк повинен знаходиться саме в цьому відділі, більш відомому як "СІЗО СБУ".

"Вчора адвокат Леонід Бірюлін прибув до СІЗО СБУ з робочих питань захисту. Видати Кошляка для бесіди йому відмовили, заявивши, що в ізоляторі його немає, а де він - невідомо. Спроби з'ясувати місцезнаходження арештованого Кошляка залишилися безуспішними. Тому були подані відповідні заяви в поліцію. Ми не виключаємо найгірший варіант розвитку подій, оскільки на наші питання ніхто не відповідає. Слідчий не бере трубку, або скидає дзвінок. Взагалі нічого не говорять. Тобто людського століття пропав з ізолятора Служби безпеки. Нам його не видали, але при цьому сказали, що його у них немає", - повідомив Євген Солодко.

Як зазначають ЗМІ, президента Дніпропетровської федерації дзюдо Михайла Кошляка затримали 31 жовтня 2015 року за місцем проживання в Дніпропетровській області. Кошляк підозрюється у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 255, 149, 289 і 191 Кримінального кодексу. Це створення й участь у злочинній організації, заволодіння автотранспортним засобом, привласнення майна в особливо великих розмірах, незаконне позбавлення волі - викрадення людини. Суд визначив запобіжний захід для Михайла Кошляка - утримання під вартою. З початку листопада і по даний час тривають судові тяжби, передають ЗМІ.