ua en ru

"Солдатські матері" вимагають від влади РФ прояснити статус затриманих в Україні спецназівців

"Солдатські матері" вимагають від влади РФ прояснити статус затриманих в Україні спецназівців Фото: Олександр Александров

Прокуратуру РФ просять посприяти звільненню Александрова при обміні "всіх на всіх"

Відповідальний секретар "Союзу комітетів солдатських матерів Валентина Мельникова звернулася з запитом до головного військового прокурора РФ Сергію Фридинскому з проханням прояснити статус одного з затриманих в Україні спецназівців - Олександра Александрова. Про це повідомляє РБК з посиланням на копію звернення.

Як розповіла правозахисниця, в організацію "Солдатських матерів" звернувся "по електронній пошті і СМС військовослужбовець за контрактом військової частини №21208 Александров Олександр Анатолійович з проханням надати йому сприяння для повернення в Росію".

У своєму листі на ім'я Фридинського Мельникова просить військову прокуратуру відповісти на кілька запитань: "З якого розпорядженням військовослужбовець перебував в Україні?", "За яких обставин, яким способом сержант Александров зміг перейти державний кордон?", "Які заходи приймаються військовою прокуратурою для повернення військовослужбовця?" і "чи Бере участь МЗС у поверненні на територію Росії Александрова?".

Крім того, солдатські матері просять прокуратуру "вжити всі можливі заходи для звільнення Александрова у разі чергового обміну полоненими "всіх на всіх" в Україні".

Нагадаємо, 16 травня на Донбасі силами АТО були затримані два бійці російського спецназу - Олександр Александров Євген Єрофєєв. 22 травня київський суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня. Росіян підозрюють у тероризмі.