ua en ru

Солдат армії Афганістану на базі відкрив вогонь по американським військовим, є поранені

Солдат армії Афганістану на базі відкрив вогонь по американським військовим, є поранені Фото: американські військові в Афганістані (flickr.com/29thinfantrydivision)

В результаті інциденту нападник був убитий, американські військові отримали поранення

У суботу, 17 червня, щонайменше один афганський солдат був убитий та кілька американських військових отримали поранення в результаті інциденту на базі в північному Афганістані. Про це повідомляє Reuters.

Представник військового командування США в Кабулі спростував попередні коментарі афганського чиновника про те, що американці були вбиті, але підтвердив, що незазначене число солдатів було поранено в таборі Шахін, штаб-квартирі 209-го корпусу Афганської армії в північному місті Мазарі-Шаріф.

Офіційний представник США сказав, що щонайменше один афганський солдат був убитий і ще один був поранений.

Представник 209-го корпусу Афганської армії Абдул Кагар Арам раніше заявив, що афганський солдат відкрив стрілянину і вбив чотирьох військовослужбовців США на базі.

Також повідомляється, що 11 червня були вбиті три солдата США і ще один був поранений, коли афганський солдат відкрив вогонь по них на базі в провінції Нангархар в східному Афганістані.

Нагадаємо, в результаті авіаудару в Афганістані убитий один з ватажків ІДІЛ. В організації він відповідав за "прес-службу" в одному з регіонів.