ua en ru

Сіль для посипання доріг у Києві в зимовий період мають доставити до 1 листопада, - "Київавтодор"

Сіль, необхідну для посипання київських доріг в зимовий період, мають доставити до 1 листопада 2013 р. Про це сьогодні на засіданні колегії КМДА повідомив генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Петро Береговий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Корпорація "Київавтодор" згідно розпорядження КМДА провела тендер на рамкових умовах і ми сьогодні вже повністю заключили договір на рамкових умовах, завтра-післязавтра, у нас всі підприємства заключать договори і підпишуть графіки постачання солі. Постачальник зобов'язується привести сіль нам в обсягах 60% від потреби до 1 листопада цього року. Решта потреби - близько 40 тис. тон, яка необхідна нам на цей рік, до Нового року, буде доставлено в листопаді місяці", - розповів Береговий. При цьому він не зазначив, звідки корпорація візьме сіль, якщо сніг випаде раніше 1 листопада.

За його словами, дилери підприємства "Артемсіль" пропонували "Київавтодору" сіль за казковими цінами.

"Що стосується заготовки посипальних матеріалів, в цьому році, як ніколи на сьогоднішній день корпорації "Київавтодор" з ДП "Артемсіль" не поступило ні однієї тони солі. Тут були певні процедури, нам запропонували сіль по таких цінах, можна сказати "казкових", 640 грн за тону. Всі підприємства корпорації проводили тендери, відкриті торги, з'являлися дилери підприємства "Артемсіль" і пропонували свої послуги по 640 грн за тону солі. Враховуючи те, що сьогодні на підприємстві "Артемсіль" вона коштує близько 270 грн за тону", - розповів Береговий.