ua en ru

Збереження транзиту газу через Україну є пріоритетним, - Єврокомісія

Збереження транзиту газу через Україну є пріоритетним, - Єврокомісія Фото: Марош Шефчович (DW)

Шефчович зазначив, що Україна навіть в найскладніших умовах не переривала постачання газу, зарекомендувавши себе як надійну транзитну країну

Одним із пріоритетних завдань Єврокомісії є робота над збереженням транзиту газу через Україну. Про це в понеділок 16 квітня заявив заступник голови Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович, передає DW.

Збереження транзиту газу через Україну Шефчович назвав пріоритетним завданням, зазначивши що "найкращим кроком було б організувати чотиристоронню зустріч за участю України, Росії, Єврокомісії та Німеччини, темою якої став би транзит газу в Європу", - пише видання.

Шефович додав, що Україна навіть в найскладніших умовах не переривала постачання газу, зарекомендувавши себе як надійну транзитну країну.

"Український транзитний маршрут є стратегічним для нашої енергозбереження. Участь Німеччини у пошуку рішення, яке б гарантувало його комерційну життєздатність, є дуже цінним і необхідним. Я міг би передбачити квадрилог, як політичний імпульс для переговорів", - написав Шефчович в Twitter.

Як заявив Шефчович, Єврокомісія давно домагається мандату на ведення переговорів з концерном "Газпром", щоб врегулювати правові аспекти газопроводу на території ЄС.

"Вона змогла б мотивувати всіх нас - українців, росіян, Єврокомісію - на початок інтенсивної роботи над вирішенням цих завдань", - сказав Шефчович.

Нагадаємо, Брюссель і Берлін обіцяють забезпечити збереження інтересів України після будівництва газопроводу "Північний потік-2".