ua en ru

Угода про ЗВТ між Євросоюзом і США поки що неможлива, - Меркель

Угода про ЗВТ між Євросоюзом і США поки що неможлива, - Меркель Фото: Ангела Меркель заявила про неможливість підписання угоди про ЗВТ між ЄС і США

Новообраний президент США Дональд Трамп виступає проти угоди про ЗВТ з Євросоюзом

Укладення угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Європейським союзом і Сполученими Штатами після обрання Дональда Трампа поки що неможливо, оскільки новий президент виступає проти його підписання. Це визнала канцлер Німеччини Ангела Меркель після переговорів з президентом США Бараком Обамою, передає AFP.

"Я завжди докладала максимальних зусиль для укладення торгової угоди зі Сполученими Штатами. Ми досягли великого прогресу на переговорах, але вона не буде укладена зараз", - сказала Меркель.

Вона додала, що не сумнівається, що з часом вдасться повернутися до переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між ЄС і США..

Зазначимо, раніше один з єврокомісарів заявила, що після перемоги Дональда Трампа переговори щодо угоди про трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (TTIP) між ЄС і США, ймовірно, будуть відкладені на невизначений час.

Нагадаємо, 30 жовтня 2016 року прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, голова Євроради Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер , підписали в Брюсселі угоду про торговельно-економічне співробітництво між ЄС і Канадою (CETA).