ua en ru

Угоду про розведення сил на 3 ділянках можуть розширити на всю лінію розмежування

Угоду про розведення сил на 3 ділянках можуть розширити на всю лінію розмежування Фото: Леонід Кучма

Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення

Реалізація угоди про розведення сил на трьох дільницях
дозволить відпрацювати його застосування для всієї лінії розмежування на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"В Мінську підписано рамкове рішення тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів...Слід особливо відзначити, що дане розведення заплановано тільки на трьох ділянках з чітко визначеними координатами. У той же час українська сторона вважає, що в ході імплементації цього рамкового рішення можуть бути відпрацьовані підходи до можливого розведення сил і засобів вздовж всієї лінії розмежування", - написала вона.

Як повідомляється, документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення, а також створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілу.

"У той же час, рамкове рішення передбачає повне виконання попередніх домовленостей тристоронньої контактної групи про відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм", - йдеться в повідомленні.

В Мінську підписано рамкову рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів. Україна послідовно...

Опубліковано Darka Olifer 21 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контактна група з врегулювання конфлікту на сході України підписала документ про розведення сторін на лінії зіткнення на Донбасі.