ua en ru

На Софійській площі у Києві запалили головну ялинку країни

На Софійській площі у Києві запалили головну ялинку країни Фото: ялинка на Софійській площі в Києві

Столична влада зберігає традицію запалювати ялинку на Софійській площі

У Києві на Софійській площі урочисто запалили головну ялинку країни. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У церемонії запалювання вогнів на Головній ялинці України на Софійський площі взяв участь київський міський голова Віталій Кличко. Він привітав киян і гостей міста з Днем Святого Миколая та наступаючими новорічними святами.

"Сьогодні ми починаємо новорічно-різдвяні святкування свята з доброго Дня Святого Миколая. Відомо, що Святий Миколай був багатою людиною і завжди дбав про бідних, допомагав тим, кому це було потрібно. І творив чудеса", - сказав Кличко.

На Софійській площі у Києві запалили головну ялинку країни

Фото: ялинка на Софійській площі в Києві

Столичний мер додав, що сьогодні ми запалюємо вогні на Головній ялинці України, а в минулому році вона вперше за останні 60 років повернулася на Софійську площу і цю традицію столична влада зберігає.

"Цьогорічна ялинка буде ще вище і ще гарніше, ніж була в минулому році. А наше Різдвяне містечко - ще більше і різноманітніше. Ми його поширили і на Михайлівську площу", - додав столичний градоначальник.

Відзначається, що крім свята на Софійській та Михайлівській площах, кияни та гості столиці можуть відвідати відкритий майданчик розваг "Зимова країна" на ВДНГ. На Поштовій площі триватиме фестиваль "Європейська зима", де всі будуть мати можливість ознайомитися з традиціями новорічних і різдвяних святкувань різних країн Європи.

Участь у засвіченні вогнів на Головній ялинці України взяли Святий Микола і дружина Президента України Марина Порошенко.

Нагадаємо, в Київі оренда квартир у новий рік подорожчала в два рази.

Як раніше повідомлялося, новорічна афіша 2015/2016 наповнена величезною кількістю розважальних програм у Києві для дітей і дорослих.