ua en ru

У Софіївці Дніпропетровської області почали реконструкцію 60-річного стадіону

У Софіївці Дніпропетровської області почали реконструкцію 60-річного стадіону Фото: у Софіївці Дніпропетровської області почали реконструкцію 60-річного стадіону (прес-служба)

У Софіївці Криворізького району почалася реконструкція 60-річного стадіону місцевої ДЮСШ. Серед іншого там облаштують футбольне поле із штучною травою і криті трибуни. Роботи проводяться за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

"Хочемо, аби діти змалечку займалися спортом у гарних умовах. Тренувалися на сучасних стадіонах та майданчиках. У містах і селах Дніпропетровщини розбудовуємо спортивну інфраструктуру. Зокрема, кипить робота у Софіївці", - сказав Валентин Резніченко.

Стадіон Софіївської ДЮСШ приводять до ладу вперше за його 60-річну історію.

"Колись стадіон був центральною ареною нашого району. На ньому проводили багато заходів та змагань. Але йому вже давно було потрібне оновлення", - розповів тренер з футболу, гравець команди "Колос" Віталій Ащеулов.

Найперше підрядники взялися реконструювати футбольне поле. За проектом, воно буде розміром 105 на 68 метрів. Там вже уклали професійне штучне покриття і наносять розмітку.

Згодом на стадіоні встановлять криті трибуни на 360 місць, прокладуть тротуарні доріжки та зроблять парковку для авто.

"Поряд із великим полем будуть кругові бігові доріжки. Облаштуємо їх наливним гумовим покриттям. Також зробимо майданчик для баскетболу і міні-футбольне поле", - розповів майстер ділянки Іван Ткач.

У Софіївській дитячо-юнацькій спортивній школі - понад 150 вихованців. Серед секцій - футбол, кікбоксинг, важка атлетика та черлідинг.