ua en ru

У Сполучених Штатах почалося розслідування проти Google

У Сполучених Штатах почалося розслідування проти Google Фото: Google (flickr.com/romanboed)

Розслідування стосується порушення прав споживачів і антимонопольного законодавства

У Сполучених Штатах Америки (США) почалося антимонопольне розслідування проти Google, яке також стосується можливого порушення прав споживачів. Про це повідомляє The Financial Times.

"Штат Міссурі в понеділок оголосив про широкому розслідування проти Google з питань конфіденційності та антимонопольного законодавства", - йдеться в повідомленні.

За словами генпрокурора штату Міссурі Джоша Голі, розслідування сфокусується на масиві клієнтських даних, зібраних Google, а також на тому, чи відповідають фактичний збір, використання і розкриття цієї інформації до законодавства штату.

У ході розслідування сподіваються з'ясувати, чи не використовує Google незаконним способом контент інших сайтів і не віддає компанія переваги власним сервісів у відображенні результатів пошукових запитів.

У свою чергу, в Google заявили, що поки не отримували повістки, підкресливши, що "у компанії існує сильний захист конфіденційності для користувачів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Google подала апеляцію на рішення Європейської комісії про штраф у розмірі 2,4 млрд євро за зловживання домінуючим становищем на ринку пошукових систем.