ua en ru

США не виключають проведення прямих переговорів з Північною Кореєю

США не виключають проведення прямих переговорів з Північною Кореєю Фото: Дональд Трамп і Кім Чен Ин (РБК-Україна)

Дипломатія Сполучених Штатів зводиться до кампанії тиску на КНДР

Сполучені Штати Америки (США) не виключають можливості проведення прямих переговорів з Північною Кореєю (КНДР). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, заступник державного секретаря США Джон Салліван не виключив можливості прямих переговорів з КНДР, що випливає з його виступу за підсумками переговорів із заступником міністра закордонних справ Японії Синсуке Сугіямою.

За словами Саллівана, США зосереджені на дипломатії і вважають, що ця дипломатія зводиться до кампанії тиску на Північну Корею. Він також заявив, що разом із союзниками США в Японії і Південній Кореї слід бути готовими до гіршого, якщо дипломатія все ж зазнає невдачі.

Крім того, заступник держсекретаря зазначив, що США чекають надійного тристоронньої співпраці між урядами США, Японії і Південної Кореї для продовження кампанії тиску для денуклеаризації Корейського півострова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в КНДР заявили про відсутність інтересу до дипломатичного діалогу з США до тих пір, поки Пхеньяну не вдасться створити міжконтинентальну балістичну ракету.