ua en ru

Співдоповідачі ПАРЄ відвідають Київ 18-21 лютого

Співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін перебуватимуть з візитом у Києві з 18 по 21 лютого 2014 р.

Співдоповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін перебуватимуть з візитом у Києві з 18 по 21 лютого 2014 р., щоб зустрітися з лідерами усіх сторін нинішньої кризи і вивчити можливості для її мирного врегулювання. Про це повідомляє прес-служба Ради Європи.

"Під час їх дванадцятого візиту в країну, вони мають намір провести переговори з Президентом Віктором Януковичем і провідними членами українського уряду і Партії регіонів, а також опозиційними лідерами Віталієм Кличком, Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком", - йдеться в повідомленні.

Співдоповідачі також мають намір з'ясувати, яку роль Верховна Рада і ПАРЄ можуть грати у наданні допомоги Україні для вирішення нинішньої політичної кризи, а також дотриманні резолюції, прийнятої Парламентською Асамблеєю на пленарному засіданні в Страсбурзі.

Дискусії передбачені також з виконуючим обов'язки міністра внутрішніх справ Віталієм Захарченком та керівником спецпідрозділу "Беркут".

Також плануються переговорів з Петром Порошенком, Ринатом Ахметовим і Сергієм Льовочкіним, а також Євгенією Тимошенко та Юрієм Луценком.

Співдоповідачки також зустрінуться з представниками Євромайдану, можливими жертвами тортур, організаціями журналістів та правозахисними групами, а також відвідають Майдані Незалежності.