ua en ru

Власний добуток газу має скласти не менше 27 млрд куб. м до 2020, -Кістіон

Власний добуток газу має скласти не менше 27 млрд куб. м до 2020, -Кістіон Фото: Володимир Кістіон

Урядовці, нардепи та фахівці розробили проект Концепції розвитку газовидобувної галузі

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон заявив, що власний добуток газу в Україні до 2020 року має скласти не менше 27 млрд куб. м, передає прес-служба Кабінету міністрів.

Він зазначив, що при цьому 20 млрд кубометрів припадає на долю однієї з найбільших державних компаній, яка займається видобутком газу на території України – "Укргазвидобування".

Крім того, Кістіон зазначив, що урядовці, парламентарі та фахівці розробили проект Концепції розвитку газовидобувної галузі.

"За всі останні роки незалежності нашої держави в Україні не було навіть стратегічного бачення розвитку газовидобувної галузі. Ми… разом з народними депутатами, з експертами підготували проект Концепції розвитку газовидобувної галузі. Зараз даний документ знаходиться на фініші погодження у центральних органах виконавчої влади і зацікавлених сторін, і я думаю, що найближчим часом даний документ буде включений до порядку денного засідання Кабінету міністрів", - поінформував віце-прем'єр.

Також урядовець повідомив, що Кабмін працює над вдосконаленням процедур видачі спецдозволів на користування надрами.

"Нам необхідно удосконалити відповідні дозвільні механізми. В рамках останнього засідання уряду ми деякі речі вже прийняли і внесли відповідні зміни в 615 постанову, які кілька мінімізують вимоги до газовидобувних компаній в плані отримання, продовження спецдозволів", - підкреслив Кістіон.

Нагадаємо, Україна близько місяця тому почала застосовувати метод гідророзриву пласта (фрекінг) при видобутку природного газу.