ua en ru

Спікер Сеймаса Литви заявив, що Європа і США мають намір підтримати "план Маршалла" для України

Спікер Сеймаса Литви заявив, що Європа і США мають намір підтримати "план Маршалла" для України Фото: Вікторас Пранцкетіс (flickr.com/saeima)

Гройсман вважає, що план Маршалла дозволить пришвидшити  модернізацію України

Спікер Сеймаса Литовської Республіки Вікторас Пранцкєтіс заявив, що Європейський союз і Сполучені Штати Америки мають намір підтримати "план Маршалла" для України. Про це він сказав у ході зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає урядовий портал.

"Сьогодні на порядку денному ще й економічний успіх України. Саме тому й народилися ідея плану Маршалла, яку ми озвучили та окреслили в Європі та США", - сказав Пранцкєтіс і додав, що ідея знаходить підтримку - як на політичному рівні, так і на рівні фінансування.

У свою чергу, Гройсман вважає, що план Маршалла дозволить пришвидшити модернізацію України.

"Ми запроваджуємо масштабні внутрішні реформи, і ми вдячні Литві за постійну підтримку. А ваша ініціатива Плану Маршалла дозволить пришвидшити модернізацію України, яка активно розпочалася. Це дуже правильний крок. І з нашої сторони ми готові забезпечити повну транспарентність всіх процесів", - підкреслив прем’єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія має намір вивчити україно-литовський проект "план Маршалла" для підтримки реформ в Україні.