ua en ru

З рахунків ФДМУ на користь ДТЕК списані 25% акцій "Київенерго"

Пакет акцій ПАТ "Київенерго" у розмірі 25% списаний з рахунків Фонду державного майна (ФДМУ) на користь покупця DTEK Holdings Ltd. Про це повыдомляэ прес-служба ФДМУ.
Операція здійснена після того, ДТЕК повністю розрахувався за придбаний пакет акцій.
Нагадаємо, 25% акцій ПАТ "Київенерго" були продані на конкурсі за принципом аукціону, що відбувся 09 грудня 2011 р. У конкурсі взяли участь DTEK Holdings Ltd та ПАТ "Полтаваобленерго". Стартова ціна пакета складала 432,3 млн. грн.
В результаті аукціону ціна продажу зросла до 450,5 млн грн.
Умовами конкурсу з продажу акцій ПАТ "Київенерго", зокрема, передбачено погашення заборгованості за закуплену електричну енергію на оптовому ринку електроенергії відповідно до договорів реструктуризації (мирових угод) з ДП "Енергоринок", технічний розвиток (переозброєння), модернізацію та будівництво електричних мереж та обладнання у відповідності до інвестиційних програм, які щорічно схвалюються НКРЕ.
ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, належить Рінату Ахметову). Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок від видобутку та збагачення вугілля до створення та продажу електроенергії.