ua en ru

Зняття валютних обмежень НБУ відкладається

Зняття валютних обмежень НБУ відкладається Фото: Валерія Гонтарєва

Раніше регулятор розраховував оновити валютне регулювання в квітні 2016 року

Зняття адміністративних обмежень на валютному ринку України не відбудеться у квітні 2016 року, як раніше планував Національний банк України (НБУ). Про вимушене перенесення термінів заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарєва в інтерв'ю "5 каналу", повідомляється на сторінці НБУ в Facebook.

За словами глави регулятора, раніше НБУ планував зняти валютні обмеження в квітні 2016 року і запустити в країні оновлене валютне регулювання. "На жаль, нам не вдалося досягти всього того, що ми планували в кінці минулого року. Ми планували досягти за нашими резервами рівня 18 млрд доларів або мінімум 15 млрд доларів, вони включали б в себе третій і четвертий транші МВФ, а також все інше міжнародне фінансування яке надійшло б в країну після продовження співпраці з фондом. Те, що ми, на жаль, не змогли отримати третій і четвертий транші, зрушує нашу програму далі, ніж квітень 2016 року", - заявила Гонтарєва в інтерв'ю.

Глава НБУ також зазначила, що зрушується і орієнтовна дата відновлення кредитування банківської системи на термін пізніше, ніж озвучена раніше середина 2016 року.

Інтерв'ю Голови НБУ Валерії Гонтаревої для програми "Фінансовий тиждень" на "5 каналі". https://www.youtube.com/watch?v=24oG0hDK5iw

Опубліковано Національний банк України 11 січня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з першого січня набули чинності посилені вимоги НБУ до пунктів обміну валют.