ua en ru

Зняття з Януковича-молодшого санкцій ЄС не пов'язано з його загибеллю, - Олександр Янукович

Зняття з Януковича-молодшого санкцій ЄС не пов'язано з його загибеллю, - Олександр Янукович Фото: Олександр Янукович

Рішення Ради ЄС від 5 червня 2015 р. про виключення Віктора Януковича-молодшого зі списку осіб, які підпадають під санкції ЄС, не містить причини зняття санкцій, тому коментарі українських чиновників про те, що причиною зняття санкцій є його загибель є помилковими. Про це йдеться в офіційній заяві Олександра Януковича, поширеній його прес-службою.

"Я вважав і вважаю, що введення санкцій проти мого покійного брата і членів моєї родини не мало під собою юридичних підстав і носило суто політичний характер. За більш ніж рік з моменту введення санкцій влада України досі не надала жодних доказів у скоєнні будь-яких злочинів моїм братом В. В. Януковичем і членами моєї сім'ї", - зазначив він.

У заяві Янукович вказує на те, що Віктору Януковичу не було висунуто підозру у вчиненні будь-якого злочину в Україні. "Саме відсутність доказів його провини і була причиною зняття санкцій ЄС", - підкреслив він.

"Як зазначено в прес-релізі англійської адвокатської фірми, Рада ЄС раніше вже продовжувала дію своїх санкцій за деякими загиблими особам з Лівії і Сирії. Тому сам факт загибелі особи, проти якої введені санкції, не є підставою для його виключення з санкційного списку", - зазначив Янукович.

Також він зазначив, що продовжить добиватися в суді визнання самого факту запровадження санкцій проти Віктора Януковича-молодшого незаконним.