ua en ru

Зниження податку на прибуток має призвести до збільшення інвестиційних надходжень в Україну, - експерти

Зниження ставки податку на прибуток з 21% до 19% з 1 січня поточного року має призвести до припливу інвестицій в Україну. Таку думку РБК-Україна висловив керівник секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський.

«У результаті поступового зниження ставки податку на прибуток (з 1 січня 2014 р. вона знизиться до 16%) Україна увійде до числа європейських держав з найнижчою ставкою податку на прибуток, таких, наприклад, як Болгарія, де ставка податку на прибуток складає 10%, Румунія - 16%, Чехія, Польща, Словаччина - 19%, Латвія, Литва -15%», - відзначила в свою чергу партнер ЮФ FELIX Оксана Кобзар.

У свою чергу партнер податково-юридичного департаменту компанії «Делойт» Євген Заноза констатував, що на інвестиційну привабливість країни впливає також легкість ведення бізнесу, рівень валютного контролю, політична та економічна стабільність тощо. «Але навіть суттєва зміна ставки податку на прибуток не дає гарантії притоку іноземних інвестицій. Ми вважаємо, що підвищення інвестиційної привабливості України в очах іноземних інвесторів у найближчі часи не варто очікувати», - зазначив експерт.

Водночас він звернув увагу, що з допомогою доволі низької ставки податку на прибуток Україна може розраховувати на отримання певних конкурентних переваг на фоні інших країн, багатих, зокрема, на природні ресурси.

Читайте також: В Україні з сьогоднішнього дня до 19% знижується податок на прибуток