ua en ru

РНБО на наступному тижні розгляне питання безпеки складів з боєприпасами в Україні

РНБО на наступному тижні розгляне питання безпеки складів з боєприпасами в Україні Фото: Степан Полторак (twitter.com DefenceU)

Інциденти на складах зберігання боєприпасів в Україні повинні оцінити суд та прокуратура

На наступному тижні відбудеться засідання РНБО, під час якого буде розглянуто питання безпеки складів з боєприпасами в Україні. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає "Укринформ".

"На ньому (засіданні - ред.) буде прийнято системне рішення не по одній базі, а комплекс заходів, які забезпечать збереження озброєння і техніки", - сказав Полторак.

Він також зазначив, що проблема зберігання боєприпасів є комплексною і виникла вона давно, коли після розвалу СРСР сотні тисяч тонн боєприпасів опинилися під відкритим небом.

"Ми працюємо над цією проблемою. Думаю, що найближчим часом на засіданні РНБО будуть розглянуті пропозиції щодо вирішення цих проблем і прийнято відповідні рішення", - констатував міністр.

Полторак також зазначив, що події на складах зберігання боєприпасів в Україні повинні оцінити суд та прокуратура.

"Якщо ми живемо в правовій державі, то ми повинні навчитися по-правовому надходити і коментувати. Я хотів би, щоб все ж прокуратура і суд дали оцінку подіям, починаючи від Сватова, Балаклеї, під Маріуполем, Калинівки, а потім будемо розбиратися, хто винен ", - сказав він.

Крім цього, зазначив міністр, у минулі роки на зберігання боєприпасів виділялося 40 млн до 50 млн гривень, в цьому - 90 млн гривень. Після подій в Балаклії було виділено ще 200 млн гривень.

"Але тут нам потрібно правильно скоригувати (витрати - ред.) і як правильно будувати цю систему (зберігання боєприпасів - ред.). І, по-друге, нам потрібно спрощувати систему закупівлі обладнання і оснащення для охорони та оборони цих складів, адже треба максимально обмежити до них доступ ", - підкреслив Полторак.

Нагадаємо, в Міноборони повідомили, що арсенал у Калинівці недостатньо фінансувався і раніше підлягав скороченню.