ua en ru

РНБО перевірить постачання електроенергії з України і сировини в окупований Крим, - Джемілєв

РНБО перевірить постачання електроенергії з України і сировини в окупований Крим, - Джемілєв Фото: Мустафа Джемілєв (РБК-Україна)

Рада перевірить поставки на завод "Кримський титан" Фірташа

Рада національної безпеки і оборони України має намір перевірити інформацію щодо поставок з України електроенергії і сировини в окупований Росією Крим. Про це повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв на прес-конференції в Херсоні, передає "Укрінформ".

"Ми отримуємо інформацію, що якась частина електроенергії надходить в Крим на завод Фірташа. З цим питанням ми будемо розбиратися в РНБО", - сказав він.

За словами Джемілєва, також зафіксовані поставки на вказаний завод сировини з Житомирської області.

Депутат заявив, що доводи про необхідність поставок електроенергії в Крим для недопущення техногенної катастрофи необґрунтовані, оскільки завод Фірташа має свої пристрої, що виробляють електроенергію і достатні для того, щоб попередити цю техногенну катастрофу.

Таким чином виходить, зазначив нардеп, що Україна постачає електроенергію заводу, який працює на Росію і не платить в український бюджет ні копійки.

Як відомо, бізнесменові Дмитру Фірташу належить підприємство "Кримський Титан" в місті Армянськ в аннексированном Росією Криму.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України попередив приватне акціонерне товариство "Кримський титан" про розірвання договорів оренди цілісних майнових комплексів держпідприємства "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" і держпідприємства "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат".