ua en ru

РНБО закликала США і Великобританію до активніших дій на захист України

РНБО закликала США і Великобританію до активніших дій на захист України.

РНБО закликала США і Великобританію до активніших дій на захист України. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми відчуваємо підтримку наших партнерів Великобританії і США, ми відчуваємо їхнє бажання допомогти, але ми також просимо, щоб ці дії були більш активними, щоб ці дії були більш радикальними, бо наголошує ще раз, що ситуація в Україні, це не просто українсько-російська проблема, це набагато ширший цивілізаційний конфлікт і його перехід в активну фазу може мати дуже погані наслідки для всього регіону", - сказав Парубий.

Він наголосив на тому, що одним із заходів допомоги може бути наявність військ партнерів біля території України.

"Які можна приймати міри, це повинні думати також і керівники держав-гарантів. Ці міри можуть бути різними, від економічних санкцій, від дипломатичного впливу до наявності військових підрозділів, я не кажу на території України, але навіть біля території України, навіть в басейні Чорноморського Флоту. В даному випадку ми дуже розраховуємо і наші партнери демонструють готовність допомогти максимально в тому, щоб конфлікт в Україні був локалізований", - сказав Парубій.

Він додав, що присутність ОБСЄ може мати позитивний вплив на розв'язання конфлікту.

"Ми розраховуємо, що зараз коли є місія ОБСЄ, коли вже є певні формати переговорних майданчиків де беруть участь і міністри закордонних справ Великобританії, США і РФ будуть знайдені правильні слова і донесені правильні повідомлення до РФ, які змусили б їх спочатку зупинитись, а потім вивести війська з території незалежної держави Україна", - сказав він.