ua en ru

В РНБО підтримали посилення вимог для надання громадянства України

В РНБО підтримали посилення вимог для надання громадянства України Фото: засідання РНБО (president.gov.ua)

РНБО запропонувала президенту України внести закон на розгляд Верховної ради

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) підтримала необхідність посилення вимог для надання громадянства України. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Рада національної безпеки і оборони України підтримав проект закону України "Про внесення змін до закону України "Про громадянство України" і запропонував президенту України внести його на розгляд Верховної ради України", - йдеться в повідомленні.

Так, зважаючи на зростання загроз національній безпеці, пов'язаних із зовнішньою міграцією в умовах російської агресії, РНБО розглянула пропозиції, зокрема, щодо вдосконалення процедур і посилення контролю за набуттям громадянства України. Мова йде про обмеження та більш чітке визначення підстав для набуття громадянства України, посилення відповідальності за порушення у цій сфері.

Зазначено, що Кабінету міністрів доручено подати законопроект про запровадження механізму попередньої перевірки підстав для в'їзду громадян держав міграційного ризику, в тому числі Російської Федерації, з використанням електронного повідомлення про намір відвідати Україну.

Також Кабміну доручено вжити заходів щодо вдосконалення механізму координації державної політики у сфері інтегрованого управління кордонами, контролю за перебуванням іноземців на території України та протидії нелегальній міграції.

Нагадаємо, крім того, на засіданні РНБО продовжила дії санкцій щодо банків з російським капіталом.