ua en ru

РНБО оцінює збитки від війни на Донбасі у 30 млрд грн

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) оцінює збитки від війни на Донбасі у 30 млрд грн.

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) оцінює збитки від війни на Донбасі у 30 млрд грн. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"Тільки прямі економічні збитки країни внаслідок загострення суспільно-політичної ситуації і збройного протистояння на сході держави можна оцінити в сумі понад 30 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

В РНБО підкреслили, що в цю суму не входить обсяг фінансування відновлювальних та аварійних робіт в аеропортах Донецька та Луганська, а також на об'єктах вугільної промисловості.

За даними Мінрегіону, за станом на 1 вересня в Донецькій та Луганській областях пошкоджені або зруйновані 217 об'єктів освіти, 45 - охорони здоров'я, 51 - культурного та спортивного призначення, 81 адміністративна будівля, 14 об'єктів торгівлі та 132 промислових об'єкта, на загальну суму 4 млрд 788 млн грн.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін вирішив створити фонд відновлення Донбасу.

У той же час, за словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, уряд почне фінансувати Донбас з держбюджету, коли регіон повернеться під контроль України.