ua en ru

РНБО найближчим часом розгляне питання діяльності Служби зовнішньої розвідки

РНБО найближчим часом розгляне питання діяльності Служби зовнішньої розвідки Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Турчинов проінспектував об'єкти СЗРУ

Рада національної безпеки і оборони України найближчим часом розгляне проблемні питання діяльності Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ). Про це повідомив секретар РНБО України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

Повідомляється, що Турчинов проінспектував об'єкти СЗРУ. Основну увагу приділив технічному оснащенню підрозділів СЗРУ різної спрямованості, умов роботи співробітників розвідки, а також проблемних питань, які потребують вирішення.

Так, за результатами інспектування секретар РНБО України відзначив високий інтелектуальний потенціал співробітників СЗРУ і підкреслив, що деякі технічні розробки фахівців зовнішньої розвідки не мають аналогів у світі.

Крім того, Турчинов акцентував, що технічне забезпечення СЗРУ вимагає приведення до сучасних стандартів спецслужб країн-членів НАТО.

За підсумками наради було зазначено, що вже найближчим часом РНБО України розгляне проблемні питання діяльності СЗРУ і направить пропозиції на розгляд президенту України та Верховній Раді України.

Нагадаємо, що 7 жовтня Порошенко підписав указ №310/2017, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 13 вересня 2017 року "Про Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні".