ua en ru

Смолія призначено головою Національного банку України

Смолія призначено головою Національного банку України Фото: Яків Смолій (РБК-Україна)

Смолій очолив Нацбанк після звільнення Валерії Гонтаревої

Верховна рада України призначила Якова Смолія головою Національного банку. За відповідне рішення проголосували 247 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, президент України Петро Порошенко вніс до парламенту проект постанови про призначення Смолія на посаду голови Національного банку 18 січня 2018 року. Після того, як Валерія Гонтарева написала заяву про відставку та пішла у безстрокову відпустку, він виконував обов'язки керівника НБУ.

Смолій отримав посаду заступника голови Національного банку України 25 квітня 2014 року, а з жовтня 2016 року став першим заступником. До його компетенції входила розробка і реалізація стратегії та політики НБУ у сфері IT, регулювання діяльності платіжних систем і безготівкових розрахунків, а також нагляд за платіжними системами. Йому ж безпосередньо підпорядковувався Банкнотно-монетний двір, Фабрика банкнотного паперу, Центральне сховище НБУ та Державне казначейство України.

Біографія Якова Смолія

#МиРазом #SmoliiForGovernor Члени Правління разом із усією командою Національного банку підтримують кандидатуру Якова Смолія для призначення на посаду Голови Національного банку. Яків Смолій – професійний банкір із багаторічним досвідом роботи на ринку. Протягом десяти місяців ефективної та злагодженої командної роботи під його керівництвом Національний банк уже продемонстрував послідовність та незаангажованість політики центрального банку, а також підтвердив курс у напрямку реформи фінансового сектору.

Опубліковано Національний банк України 28 лютого 2018 р.

Відзначимо, як раніше писало РБК-Украина, призначення Смолія на пост глави НБУ було вже давно погодженим моментом, як і призначення Людмили Денисової уповноваженим Верховної Ради з прав людини. У той же час до даного пакету домовленостей входять кадрові призначення в Рахункову палату.