ua en ru

Смоленська катастрофа: у труні загиблого польського генерала були останки інших тіл

Смоленська катастрофа: у труні загиблого польського генерала були останки інших тіл Фото: смоленська катастрофа

Так, після перевезення тіл до Польщі було заборонено відкривати труни

У Національній прокуратурі Польщі підтвердили, що у труні генерала Броніслава Квятковського,який загинув у смоленській катастрофі, знайшли останки інших осіб. Про це заявила речниця прокуратури Ева Бялік, передає "Польське радіо".

Так, відповідну інформацію відомство прокоментувало виданню Fakt, яке заявило, що у труні командувача Збройних сил Польщі були останки тіл сімох інших жертв авіакатастрофи.

Зазначалося, що після перевезення тіл до Польщі було заборонено відкривати труни. Заборону пояснювали санітарними правилами.

Вдова генерала Кристина Квятковська заявила, що у труні її чоловіка знайшли як більші, так і менші останки інших тіл. За її словами, тіло чоловіка було обв’язане мотузкою у чорній будівельній плівці.

Депутат від партії "Право і справедливість" Яцек Сасін підкреслив, що ця інформація викриває помилки попередньої влади, яка запевняла у здійсненні відповідних дій після смоленської катастрофи.

"Це показує те, як помилялися ті, хто ті рішення (про повторну ексгумацію, - ред.) критикували, як жахливі нехтування попередньої влади, уряду Дональда Туска, призвели до того, що такі ситуації могли статися, що ці тіла, які поверталися зі Смоленська, ховали без їхнього вивчення у Польщі, без розтинів та ідентифікації", - підкреслив Сасін, який у 2010 році був заступником голови канцелярії президента Лєха Качинського.

Нагадаємо, найближчим часом Польща планує подати скаргу до Міжнародного Суду ООН в Гаазі на російське розслідування у справі смоленської катастрофи.