ua en ru

В СММ ОБСЄ шоковані зростанням рівня насилля на сході України

В СММ ОБСЄ шоковані зростанням рівня насилля на сході України Фото: Олександр Хуг

Глава місії ОБСЄ, вранці 2 лютого лише за 50 хвилин зареєстровано 377 вибухів

Перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг шокований зростанням рівня насилля на сході України. Про це під час брифінгу заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відверто кажучи, я шокований. При тому, що сторони політично зобов'язуться припинити вогонь і відвести важке озброєння, зростання не просто безглузде, навіть гірше - воно ірраціональне. Інтенсивність насилля нагадує мені про найгірші дні цього конфлікту і це зводить на нівець припинення вогню", - повідомив він.

Зокрема, за його словами, СММ зареєструвала зростання насилля біля донецького аеропорту.

"Ми зареєстрували масивне зростання рівня насилля за останні кілька днів, особливо в районах, що прилягають до знищеного донецького аеропорта", - сказав він.

Хуг уточнив, що лише в понеділок ввечері протягом години було зареєстровано 247 вибухів у цьому районі.

"Наприклад, в понеділок ввечері менше ніж за годину ми зареєстрували більше 247 вибухів там, а наступного ранку тільки за 50 хвилин зареєстрували ще 377 вибухів", - зазначив Александр Хуг.

Також Александр Хуг зазначив,що моніторингова місія зареєструвала обопільні обстріли двох сторін конфлікту біля Комінтернового.

"Камера СММ в Широкиному у вівторок ввечері зареєструвала багаточисленні вибухи, а також черги вогню з двох боків довколо Комінтернового", - заявив він.

Нагадаємо, раніше діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер у черговий раз закликав сторони конфлікту на Донбасі до негайного припинення вогню.