ua en ru

СММ ОБСЄ відкрила передову патрульну базу у Попасній

СММ ОБСЄ відкрила передову патрульну базу у Попасній Фото: СММ ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

На новій базі цілодобово перебуватимуть 8 працівників місії

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у суботу, 24 червня, відкрила нову передову патрульну базу для розміщення групи спостерігачів у місті Попасна Луганської області. Про це йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ у Facebook.

"Нова база дасть змогу СММ розширити свою присутність в районі з найбільшою вогняною активністю в Луганській області, а отже - оперативніше реагувати на повідомлення про інциденти", - зазначається в повідомленні.

У СММ повідомили, що 8 працівників місії цілодобово перебуватимуть на новій базі, а ротація спостерігачів здійснюватиметься кожні 5 днів.

"Ми відкриваємо передову патрульну базу з обох боків розмежувальної лінії, щоб забезпечити паралельність нашого моніторингу. Нова база допоможе нам виконувати свої повноваження, тобто ефективніше звітувати про безпекову ситуацію та сприятиме діалогу з місцевим населенням", - заявив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

Зазначається, що наразі на підконтрольних Україні територіях вже працюють 6 патрульних баз ОБСЄ: у Волновасі, Покровському, Світлодарську, Новоайдарі, Станиці Луганській і Щасті (дві останні - тимчасово переміщено).

Ще три бази працюють на окупованих територіях: у Кадіївці, Горлівці та Дебальцевому.

СПЕЦІАЛЬНА МОНІТОРИНГОВА МІСІЯ ОБСЄ В УКРАЇНІ ВІДКРИЛА ЩЕ ОДНУ ПЕРЕДОВУ ПАТРУЛЬНУ БАЗУ В ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ У суботу,...

Опубліковано OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine 24 червня 2017 р.

Нагадаємо, 23 червня на Донбасі біля патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ сталися вибухи і стрілянина зі стрілецької зброї.