ua en ru

КНДР створила дві міжконтинентальні балістичні ракети

КНДР створила дві міжконтинентальні балістичні ракети Ракети KN-08 в КНДР

Північна Корея може провести тестовий запуск нової балістичної ракети

Північна Корея, імовірно, створила дві міжконтинентальні балістичні ракети і може найближчим часом приступити до їх запуску. Про це повідомляє агентство Yonhap News Agency.

За даними агентства, ракети розміщені на рухомих установках для проведення тестових запусків. Їх довжина становить близько 15 метрів.

Зазначають, що Пхеньян міг спеціально оприлюднити інформацію про запуск ракет, щоб направити "стратегічне послання" нової адміністрації США на чолі з Дональдом Трампом, інавгурація якого відбудеться 20 січня.

В ході новорічного звернення до жителів КНДР лідер країни Кім Чен Ин заявив, що розробка власної міжконтинентальної балістичної ракети знаходиться на завершальній стадії.

Експерти стверджують, що Північна Корея може провести тестовий запуск нової балістичної ракети, яка літає на дальність близько 2500 кілометрів. Відзначають, що дальність дії міжконтинентальних ракет, розробкою яких займаються в КНДР, становить 5500 кілометрів.

Нагадаємо, 14 січня повідомлялося, що в КНДР заявили про завершення підготовки до випробування міжконтинентальної ракети.