ua en ru

Стали відомі подробиці пропозиції США для РФ про військової координації в Сирії

Стали відомі подробиці пропозиції США для РФ про військової координації в Сирії Фото: Керрі запропонує РФ створити Об'єднану групу з реалізації

США і РФ можуть створити центр для обміну даними розвідки і оперативною інформацією в "Джахбат ан-Нусре" і ИГИЛ

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі запропонує російській стороні план по розширенню військової координації РФ і США в Сирії, який передбачає створення так званої Об'єднаної групи з реалізації (Joint Implementation Group - JIG). Про це повідомляє журналіст The Washington Post Джош Рогін, передає РБК.

Як йдеться у повідомленні, група буде забезпечувати "розширену координацію" США і РФ, яка буде виходити за межі встановленої процедури з безпеки польотів".


Вона може бути розміщена в Йорданії, поблизу кордону з Амманом.

На базі групи створять єдиний координаційний центр для обміну даними розвідки і оперативної інформації між США і Росією.

"Координація повинна початися з обміну інформацією з "Джахбат ан-Нусре" і ІДІЛ. Якщо влада країн вважатиме, що проведення спільних операцій проти цих угруповань перебуває в інтересах обох держав, то вони повинні почати координацію процедур по вирішенню таких операцій", - сказано в документі.

Передбачено створення карти із зазначенням місць розташування бойовиків "Джахбат ан-Нусри" у п'ятиденний термін.

Російські ВКЗ зможуть атакувати позиції "Джахбат ан-Нусри" за власною ініціативою, якщо буде існувати загроза для російських військових.

Сирійські військові зможуть атакувати організацію, якщо вона почне виходити з "позначених зон".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держсекретар США Джон Керрі в ході візиту в Москву 14 липня 2016 року зробить Російської Федерації нові пропозиції щодо координації дій Росії і США в Сирії.