ua en ru

ЗМІ поширили фейкову заяву Порошенка до ФСБ Росії, - АП

ЗМІ поширили фейкову заяву Порошенка до ФСБ Росії, - АП Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Неправдиву заяву виготовлено і закинуто телекомпанії Руставі-2 спецслужбою Росії

В ніч на 14 січня прес-служба президента України Петра Порошенка спростувала поширеня через засоби масової інформації в Грузії його нібито "заяви в Федеральну службу безпеки Росії". Про це зазначається в повідомленні, опублікованому на сайті представництва президента.

В АП назвали так звані "документи" від імені Петра Порошенко "низькопробною підробкою і фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії Руставі-2 спецслужбою Росії".

"Найкрасномовніше про провал ФСБ свідчить факт, який легко перевірити. Олексій Порошенко одружився у Києві у вересні 2013 року, тому у старшого сина Петра Порошенка у 2007 році не було дружини", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, прес-служба Адміністрації Президента звернулася до ЗМІ з проханням "не поширювати фейковую інформацію, яка носить явно замовний з боку держави-агресора характер". Також в АП розраховують на публічну заяву з боку медіа, які поширили неперевірену інформацію.

Увечері 13 січня грузинський телеканал "Руставі-2" повідомив, що його програма "Кур'єр" з конфіденційних джерел отримала нібито заяву Петра Порошенка у Федеральну службу безпеки Росії від 3 лютого 2007 року. Як повідомлялося, тоді Порошенко був народним депутатом України і його не допустили на територію Росії.

Нагадаємо, бойовики поширили черговий фейк про "звірства" ВСУ у звільненому селищі Гладосово.