ua en ru

ЗМІ: проти підконтрольної Іванющенку дирекції ринку "7 км" відкрито ряд кримінальних проваджень

Вчора, 31 січня, в штабі ГО "Самооборона Майдану Одеси" відбулася зустріч народних депутатів Андрія Левуса і Сергія Висоцького з громадськістю та засобами масової інформації, на якій депутати оголосили, що почали в Одесі, Києві та інших містах України акції, спрямовані проти представників окупаційного, тобто російського, бізнесу, передають українські ЗМІ.

Так, депутати вимагають від органів влади ввести санкції проти Григоришина, Бабакова, Кесаєва та інших олігархів-росіян.

За даними ЗМІ, в свою чергу, Андрій Левус заявив, що "самооборонівці активно борються з вітчизняними олігархами, пов'язаними з політичним режимом Януковича".

"Два роки минуло, а схеми Януковича працюють, на жаль. Ситуація з Єнакіївським (Юрієм Іванющенком - ред.) - найбільш кричуща. Юра Єнакіївський знаходиться в міжнародному карному розшуку. Він і його бізнес зазнали санкцій Євросоюзу. Але Юра Єнакієвський та його бізнес процвітає в Одесі та інших містах України. Це виклик нам, як патріотам", - зазначив він.

За словами Левуса, бізнес Юрія Іванющенка є "фінансовою основою тероризму, сепаратизму, Антимайдану і можливого реваншу "регіоналів".

Левус зазначив, що ситуація навколо підконтрольного Іванющенку ринку "7 км", для самооборонівців не просто корпоративний конфлікт, як це намагаються представити опоненти, що звинувачують народних депутатів у пособництві рейдерам, а очищення і помста.

"Дирекція ринку "7 км" безпосередньо брала участь в подіях 19 лютого 2014 року в Одесі. На ринку екіпірувалися тітушки, правоохоронці, які були кинуті проти вас біля обласної державної адміністрації. Саме там. Саме ці люди: Аврамов, Гресь, Мозгальский та інші негідники фінансували цю тітушню, яка била і хотіла вбити наших активістів в Одесі. Саме ці негідники фінансували "російську весну", а зараз фінансують "Опоблок", "Наш край" та інші підозрілі ворожі проекти. Мільйон доларів кожен місяць з ринку "7 км" заходить в різні кабінети. Така ж сума заходить у різні сепаратистські організації", - заявив народний депутат.

На підкріплення своїх слів, Андрій Левус поширив на своїй сторінці Facebook інформацію, яку назвав "проміжними результатами громадського АТО".

Як пишуть ЗМІ, за його словами, МВС порушило кримінальні провадження № 12016160000000064 і №12016160000000065 проти представників групи Юрія Іванющенка, які влаштувалися на ринку "7 км". Кримінальні провадження відкрито за ч. 1 ст. 206 (незаконне перешкоджання господарській діяльності) і 1 ч. ст.263 (незаконне володіння зброєю).

Зазначається, що, крім того, СБУ відкрило кримінальне провадження за статтею "Фінансування тероризму" проти підконтрольної Іванющенку дирекції ринку "7 км". Проти начальника відділу поліції на ринку "7 км" ведеться службове розслідування.

Левус просить небайдужих поширювати це повідомлення, адже, за його словами, "вороги масового поширюють дезінформацію".

Раніше Левус написав у Facebook: "Одеський ватний сайт сепаратиста Маркова поширює інформацію Юри Єнакіївського про те, що я з побратимами збираюся "рейдерити" 7 кілометр. Я з Sergey Vysotsky вже в Одесі. Рейдерити не будемо, а банду Юри таки виб'ємо з Одеси, хто б їх тут не покривав. Проводимо штабні навчання громадського АТО".

За даними видання, народні депутати Левус і Висоцький закликали главу Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі приєднатися до їхніх активних дій і не просто говорити на форумах про те, як все погано, які всі корупціонери, а знищити окупаційне гніздо в серці Одеської області".