ua en ru

ЗМІ: європейська група компаній скуповує активи LUKOIL в Литві, Латвії та Польщі

4 лютого австрійський бренд AMIC Energy разом з AS VIADA Baltija (Латвія) і UAB Luktarna (Литва) досягли угоди з LUKOIL Europe Holdings BV на придбання та подальше управління мережею АЗС, що включає близько 230 станцій в Литві, Латвії та Польщі. Про це йдеться в релізі AMIC Energy, передають українські ЗМІ.

Мережі в Литві та Латвії продовжать працювати під брендом "LUKOIL" максимум протягом 5 років, згідно з умовами ліцензійної угоди на використання товарного знака. У 2016 році AMIC Energy прийме рішення про можливий ребрендинг польських заправних станцій на бренд "AMIC Energy", який був успішно використаний в Україні. У довгостроковій перспективі AMIC Energy розраховує просувати свій бренд "AMIC Energy" на всіх придбаних потужностях, повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що фінансується придбання власним капіталом, частково позиковими засобами. Очікується, що операція буде закрита в другому кварталі 2016 р. після отримання відповідних дозволів від компетентних органів влади відповідних країн.

"Це придбання - наступний важливий крок по створенню автозаправного бізнесу AMIC Energy в Центральній і Східній Європі. Стратегічне партнерство з VIADA і Luktarna створить конкурентоспроможну робочу площадку на Прибалтійському ринку і задіє цінний місцевий досвід і сильну управлінську команду", - сказав Керуючий директор AMIC Energy Гюнтер Майєр.

Раніше експерти енергетичного ринку висловили думку, що австрійський AMIC може викупити активи мережі АЗС Sell, прибуток якої впала в 8 разів через обвал цін на нафту.