ua en ru

У в'язницях України в 2017 році померло понад 500 осіб

У в'язницях України в 2017 році померло понад 500 осіб Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Кожен випадок окремо розглядається і розслідується

У 2017 році померло понад 500 осіб в СІЗО і в'язницях. Про це на прес-конференції "Оголошення початку проведення перевірки доброчесності керівників установ виконання покарань і слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС)", повідомив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, за всіма фактами смерті проводяться службові перевірки.

"Померло понад 500 людей в тому році у місцях змісту. Цього року кількість померлих скоротилася на 30 осіб. Кожен випадок окремо розглядається і розслідується. У деяких випадках винні люди на місцях, а в деяких і МОЗ. За всіма фактами ми проводимо службові перевірки", - сказав він.

Денис Чернишов також прокоментував питання ремонтів в СІЗО, зазначивши, що гроші на це не виділяються.

"У нас на цей рік на капітальні ремонти не передбачені кошти, тому ми займаємося цими питаннями з благодійними організаціями та благодійними фондами. Міністерство фінансів на наші запити не відповідає", - повідомив він.

Також за його словами, в Лук'янівському СІЗО зараз знаходяться 60 осіб, які невинні і за фактом, не повинні знаходитися там в таких умовах". На даний момент розпочато ремонт жіночого корпусу в Лук'янівському СІЗО, частина містяться там ув'язнених відселено з ремонтованих приміщень.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Міністерстві юстиції порівняли умови утримання в камерах старих слідчих ізоляторів з тортурами, але нічого вдіяти не можуть через брак державного фінансування.