ua en ru

Смертність від малярії у світі зросла через пандемію коронавірусу, - ВООЗ

Смертність від малярії у світі зросла через пандемію коронавірусу, - ВООЗ Фото: у світі зросла смертність від малярії через пандемію коронавірусу (pixabay.com)

У 2020 році у світі зросла смертність від малярії через збої в системі охорони здоров'я ряду країн внаслідок боротьби з коронавірусом. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) також відзначили зросле число хворих на небезпечну інфекцію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на доповідь ВООЗ про малярію.

Згідно з даними ВООЗ, у 2020 році малярією захворіли близько 241 млн осіб. Померли від інфекції близько 627 тисяч хворих. У порівнянні з 2019 роком число тих, що заразилися інфекцією зросла на 14 млн, а померлих на 69 тисяч.

При цьому в організації підкреслили, що приблизно дві третини з додаткових смертей від захворювання (47 тисяч) були пов'язані зі збоями в системі охорони здоров'я ряду країн через пандемію коронавірусу. На тлі боротьби з COVID-19 були скорочені заходи щодо запобігання, діагностування та лікування малярії.

Водночас у ВООЗ зазначили, що ситуація з малярією "могла бути гіршою". На початку пандемії коронавірусу в організації прогнозували, що в ряді країн Африки число померлих від малярії може зрости в два рази.

За даними організації, у 2020 році на Африканському континенті зафіксовано 95% всіх виявлених випадків малярії і 96% летальних випадків. При цьому 80% смертей від інфекції припадає на дітей у віці до 5 років.