ua en ru

Карнавал в Болівії: число загиблих досягло 40 осіб

Карнавал в Болівії: число загиблих досягло 40 осіб Фото: на місці вибуху в Болівії (twitter.com/Pol_Boliviana)

На карнавалі в Оруро стався ряд подій, в результаті яких загинули люди

За останніми даними, у Болівії в ході карнавалі, який триває вже четвертий день, загинуло 40 осіб, ще понад 120 людей отримали поранення. Про це повідомив глава внутрішніх справ Болівії Карлос Ромеро, передає Andina.

Зокрема, повідомляється, що з-за різних трагічних випадків, що сталися в ході карнавалу втратили життя 40 людей.

"16 людей загинули при різних ДТП, серед інших 24 жертв були вісім осіб, загиблих в результаті вибуху газового балона в місті Оруро", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив міністр внутрішніх справ, "на святі було "достатня кількість" співробітників поліції для контролю ситуації".

Втім, наголошується, що дані по загиблим за 2018 рік ще не остаточні. Раніше в 2017 році під час карнавалу загинули 54 людини, а в 2016 році — 52 людини.

Карнавал в Оруро в 2001 році включений в список шедеврів усної та нематеріальної спадщини людства ЮНЕСКО. Сам свято традиційно є одним з найбільш багатолюдних в Латинській Америці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в болівійському місті Оруро під час карнавалу вибухнув газовий балон у торговій точці, в результаті чого загинули 21 людей, понад 70 отримали поранення. Травми отримали люди, що стояли в радіусі 50 метрів від місця вибуху.