ua en ru

Смертельна ДТП в Харкові: суд вважає, що Зайцева і Дронов одночасно порушили ПДР

Смертельна ДТП в Харкові: суд вважає, що Зайцева і Дронов одночасно порушили ПДР Фото: Олена Зайцева (Андрій Марієнко/ УНІАН)

У Київському райсуді Харкова переглянули відеозапис події

У Київському райсуді Харкова на засіданні у справі про смертельну ДТП розглядали відеозаписи, які показали порушення правил дорожнього руху (ПДР) обома водіями. Про це розповів прокурор Ігор Омельченко, передає "Укрінформ".

"Відеозаписи, які дослідив суд, довели порушення правил дорожнього руху з боку обох фігурантів справи: водія авто Lexus 20-річної Олени Зайцевої та водія авто Volkswagen Touareg 49-річного Геннадія Дронова. Обидва мали можливість побачити один одного і уникнути зіткнення. З першого відеозапису видно, що в момент зіткнення Зайцева виїжджає на перехрестя на червоний сигнал світлофора, а Дронов починає рух на жовтий", - сказав прокурор.

Обом фігурантам справи запропонували встановити швидкість руху їхніх автомобілів експериментальним шляхом, але вони відмовилися.

"За словами Дронова, Зайцева рухалася зі швидкістю 100-120 км на годину. Зайцева ж не змогла вказати швидкість автомобіля Дронова, але заявила, що сама рухалася зі швидкістю 80 км на годину", - додав прокурор.

Вивчення відеозаписів продовжиться на черговому засіданні суду 22 травня.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, рідні загиблого в ДТП в Харкові Олександра Евтеева бояться, що підозрювану Олену Зайцеву не покарають.