ua en ru

Смаглюк не міг викрасти 1,6 млрд грн у ПАТ "Укргазвидобування", - адвокат

Смаглюк не міг викрасти 1,6 млрд грн у ПАТ "Укргазвидобування", - адвокат Фото: Олександр Онищенко

Адвокат одного з головних фігурантів "газової справи" Юрія Смаглюка Анатолій Грабчак стверджує, що його клієнт не міг викрасти 1,6 млрд грн у ПАТ "Укргазвидобування", повідомляють українські ЗМІ.

За даними адвоката, саме в розкраданні такої суми з ПАТ "Укргазвидобування" звинувачений слідчими НАБУ Смагалюк, яких зараз знаходиться у СІЗО.

"Мільярд шістсот мільйонів гривень – сума величезна. Якщо б теоретично такі гроші зміг привласнити Смагалюк, відповідно вони повинні звідкись вибути. В даному випадку, згідно звинуваченням НАБУ, гроші були викрадені в "Укргазвидобування". В такому випадку "Укргазвидобування" має виступати як потерпіла сторона. Ми подали до них кілька запитів, а саме зажадали показати інформацію, що на підприємстві виявлено нестачу на ці самі 1,6 млрд грн. А також просимо "Укргазвидобування" показати результати аудиту, якщо він у них взагалі проводився. Але з тієї сторони ми отримуємо тільки відписки, що вони не можуть нам надати такої інформації. Все це нам дає підстави стверджувати, що 1,6 млрд грн – сума виключно віртуальна, придумана зі стелі. А Смагалюк в даний момент зовсім на незаконних підставах перебуває в СІЗО", - зазначає адвокат Анатолій Грабчак.

Смаглюк не міг викрасти 1,6 млрд грн у ПАТ "Укргазвидобування", - адвокатСмаглюк не міг викрасти 1,6 млрд грн у ПАТ "Укргазвидобування", - адвокатСмаглюк не міг викрасти 1,6 млрд грн у ПАТ "Укргазвидобування", - адвокатСмаглюк не міг викрасти 1,6 млрд грн у ПАТ "Укргазвидобування", - адвокат

Нагадаємо, Юрій Смагалюк є директором "Газтранспроекту", який був заарештований з десятьма іншими фігурантами "газової справи", за якою також проходить народний депутат Олександр Онищенко. Слідчі НАБУ звинувачують Онищенка в організації злочинної змови на газовому ринку, результатом чого стала заподіяна шкода державі в розмірі 3 млрд гривень. Сам Онищенко, який знаходиться в Лондоні, всі звинувачення відкидає і стверджує, що його справа має суто політичне замовлення.