ua en ru

Слухання у справі Сенцова призначено на 9 липня

Слухання у справі Сенцова призначено на 9 липня Фото: Олег Сенцов

Слухання пройде в закритому режимі

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (Росія) призначив на 9 липня 2015 р. попередні слухання у справі про терористичні акти в Криму, де обвинуваченими проходять український кінорежисер Олег Сенцов і Олександр Кольченко. Про це повідомляє Российская газета з посиланням на прес-службу суду.

Так, у прес-службі повідомили, що слухання розпочнеться о 10:00 і буде проходити у закритому режимі.

Нагадаємо, Московський міський суд залишив у силі арешт українського режисера Олега Сенцова до 11 липня.

Сенцов був затриманий співробітниками ФСБ в анексованому Росією Криму в травні 2014 року. Слідчі вважають, що він організував підпали в сімферопольському відділенні "Єдиної Росії" і в офісі організації "Руська община". Українського режисера також звинувачують у підготовці вибуху біля пам'ятника Леніну в Сімферополі. У середині квітня Сенцову було пред'явлено нове звинувачення - незаконне зберігання зброї.

У кримінальній справі, крім Сенцова, проходять ще три людини - Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Раніше Афанасьєв і Чирній дали свідчення і, уклавши угоду зі слідством, були засуджені на 7 років позбавлення волі кожен. Кольченко зараз перебуває в московському СІЗО.