ua en ru

Випадок черевного тифу зафіксували в Харкові

Випадок черевного тифу зафіксували в Харкові Фото: випадок черевного тифу зафіксували в Харкові

Хворий - студент медичного факультету ХНУ ім. В. Н. Каразіна

У Харкові 26 жовтня 2015 р. зареєстрований випадок захворювання на черевний тиф у громадянина Індії. Про це розповіли в прес-центрі Державної санітарно-епідемічної служби в Харківській області, повідомляє місцеве видання АТН.

"Хворий - студент медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, прибув в Україну 2 жовтня, проте до навчання не приступив. За словами потерпілого, після прибуття в Києві та Харкові він не відвідував закладів громадського харчування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, хворий прописаний в гуртожитку, проте проживає в приватному будинку удвох з іншим студентом того ж навчального закладу. За відвідувачами університету встановлено медичне спостереження фахівцями КУЗ "Харківська міська поліклініка №22".

"Нездужання хворий відчув 6 жовтня, проте звернувся за допомогою майже через тиждень. Викликав бригаду швидкої медичної допомоги 13 жовтня за адресою реєстрації - в гуртожиток №5. Тоді ж був госпіталізований в КУЗ "Обласна клінічна інфекційна лікарня" з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" , - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що діагноз "тифо-паратифозне захворювання" хворому поставили 16 жовтня. Діагноз "черевний тиф" підтверджено за результатами лабораторного дослідження крові на наявність збудників тифо-паратифозної групи.

"Після отримання екстреного повідомлення працівниками Держсанепідслужби в Харківській області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження в гуртожитку №5. Відібрано дві проби питної води міського водопроводу на наявність збудників патогенної мікрофлори і 15 змивів. За контактними встановлено медичне спостереження, проведена заключна дезінфекція. Організовано і здійснюється відбір матеріалу (кал і кров) від сусіда і 71 контактної особи в гуртожитку для подальшого дослідження на наявність збудника черевного тифу у бактеріологічній лабораторії Держсанепідслужби", - розповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаївській області зафіксували випадки АЧС.