ua en ru

Випадки АЧС зареєстровані у Харківській та Миколаївській областях

Випадки АЧС зареєстровані у Харківській та Миколаївській областях Фото: АЧС зареєстрована в двох областях

В осередках захворювань вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС

Випадки африканської чуми свиней (АЧС) зареєстровані у Харківській та Миколаївській областях. Про це йдеться у повідмоленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зокрема, в Харківській області 21 жовтня 2016 року в одному із домогосподарств (м. Валки, Валківський район, Харківська область) було виявлено загибель поросяти віком 3 місяців.

"При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 22.10.2016 встановлено діагноз на африканську чуму свиней", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в Миколаївській області 20 жовтня 2016 року було зареєстровано загибель свині в домогосподарстві, яке розташоване у с. Степове Миколаївського району Миколаївської області. За результатами лабораторних досліджень 21.10.2016 встановлено діагноз на АЧС.

"В осередках захворювань вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше спалахи АЧС були зафіксовані у Одеській і Хмельницькій областях.