ua en ru

У разі продовження блокади Україна втратить 2 млрд доларів валютної виручки, - Порошенко

У разі продовження блокади Україна втратить 2 млрд доларів валютної виручки, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Десятки тисяч людей на окупованих територіях залишаться без роботи

У разі продовження блокади товарообміну з окупованими територіями Донбасу українська металургія втратить 300 тисяч робочих місць та до 2 мільярдів доларів валютної виручки. Про це сьогодні на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українська металургія, якщо блокада не буде припинена і організатори не виведуть її на так би мовити проектну потужність, може позбутися до 300 тисяч робочих місць", - заявив Порошенко.

За словами президента, у такому разі держава втратить до 2 мільярдів доларів валютної виручки з усіма відповідними наслідками. Ще десятки тисяч людей на окупованих територіях залишаться без роботи.

"Наголошую, ринку праці там немає і значна частина з них, щоб вижити, щоб заробити, піде куди, правильно, до бойовиків і цей рух вчора переконливо продемонструвало Головне управління розвідки", - додав Порошенко.

Нагадаємо, обмежені і лімітовані відносини з окупованими територіями Донбасу є частиною реалізації стратегії з відновлення територіальної цілісності України.