ua en ru

В разі ухвалення пенсійної реформи, дефіцит ПФУ можна звести до нуля за 10 років, - Гройсман

В разі ухвалення пенсійної реформи, дефіцит ПФУ можна звести до нуля за 10 років, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман розповів про можливість забезпечення стійкої фінансової системи Пенсійного фонду

В разі, якщо Верховна Рада України ухвалить пенсійну реформу, пропоновану урядом, дефіцит Пенсійного фонду України можна звести до нуля за 10 років. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Нацради реформ у п’ятницю, 16 червня 2017 року, повідомляє "Урядовий портал".

"Ми знайшли формулу, яка дозволить нам в середньостроковій перспективі забезпечити стійку фінансову систему Пенсійного фонду і яка враховує в тому числі й детенізацію зарплат працюючих громадян", - повідомив Гройсман, зазначивши, що в разі ухвалення урядових пропозицій за 10 років можна звести дефіцит Пенсійного фонду до нуля.

Нагадаємо, раніше Гройсман повідомляв, що у Пенсійному фонді України до 1 жовтня будуть закумульовані кошти для підняття пенсій 9 млн осіб.

Зазначимо, наразі понад 80% українських пенсіонерів незалежно від стажу живуть на мінімальну пенсію, яка нині не покриває й половини так званого "споживчого кошику".