ua en ru

У Словенії стартували вибори президента

У Словенії стартували вибори президента Фото: вибори (pixabay.com)

Фаворитом виборів є чинний президент Словенії

У Словенії сьогодні вранці, 22 жовтня, стартувало голосування на виборах президента. Про це повідомляє Slovenske Novice .

Повідомляється, що вранці було відкрито понад 3 тис. виборчих дільниць, які продовжать свою роботу до 19:00 за місцевим часом (20:00 за київським).

Як зазначає видання, фаворитом виборів є чинний президент держави Борут Пахор. За даними опитування політика підтримують приблизно 56% респондентів.

Другий за популярністю - колишній комедійний актор, мер міста Камнік Мар'ян Шарец від партії "Список Мар'яна Шареца", його підтримують 19,6% опитаних. На третьому місці - член Європарламенту Романа Томц від правоцентристської Словенської демократичної партії, який отримав 10,6% голосів респондентів.

Відзначимо, що в першому турі президентських виборів приймають участь 9 кандидатів. Перші результати голосування почнуть з'являтися відразу після закриття дільниць у міру підрахунку голосів виборчкомами.

Нагадаємо, що 21 жовтня на виборах в Чехії популістське рух АНО перемогло з великим відривом, набравши 29,6% голосів виборців. У парламенті популісти будуть представлені 78 з 200 депутатів.