ua en ru

Словаччина оголосила нагороду за інформацію про вбивство журналіста німецького видання

Словаччина оголосила нагороду за інформацію про вбивство журналіста німецького видання Фото: Роберт Фіцо (flickr.com europeancouncil)

Справа під особливим контролем прем'єр-міністра країни

Уряд Словаччини оголосив нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе в розслідуванні вбивства журналіста словацького філії німецького, швейцарського видання Axel Springer Яна Кучака. Про це повідомляє видання Aktuality.

За словами прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він буде особисто слідкувати за ходом розслідування і приділить цій справі особливу увагу.

"Наше першочергове завдання - зловити вбивць. Тоді буде можливість говорити про мотиви і про те, що насправді сталося", - сказав Фіцо.

Він заявив, що якщо з'ясується, що мотивом скоєння злочину була професійна діяльність журналіста, то це буде розцінюватися як напад проти демократії і свободи слова в Словаччині.

"Цим питанням буде займатися офіс спеціального прокурора і його найбільш видатні спеціалісти. Ми також домовилися про створення спеціальної групи з розслідування, в яку увійдуть представники Генпрокуратури, Спеціальної прокуратури, МВС, поліції і спецслужби", - додав Фіцо.

Він зазначив, що зацікавлений у відкритому і прозорому розслідуванні.

Нагадаємо, у Словаччині вбили журналіста-розслідувача.