ua en ru

Злиття Glencore і Xstrata відклали до 2 травня 2013 р.

Новий термін злиття найбільшого в світі диверсифікованого сировинного трейдера Glencore зі швейцарською гірничодобувною компанією Xstrata призначений на 2 травня 2013 р., йдеться в повідомленні Glencore.

"Чергова затримка пов'язана з тим, що Glencore, вже отримано дозвіл на проведення угоди від антимонопольних відомств з Європи та Південної Африки, все ще очікується дозволу з боку антимонопольної служби Китаю", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні компанії, Glencore провів "конструктивну бесіду" з Міністерством торгівлі КНР, і зараз переговори перебувають на своїй заключній стадії. Однак компанія заявила, що не очікує отримання остаточного рішення контролера в термін, що дозволяє завершити угоду до 16 квітня 2013 р. Раніше в якості "граничного терміну" виконання договору називалося 15 березня 2013

Нагадаємо, в 2012 р. угода була практично одностайно схвалена акціонерами Glencore (99,4% голосів). З боку Xstrata за укладення угоди висловилися 79% акціонерів. 1 березня 2013 р. Glencore повідомила, що завершення операції до 15 березня, заявлене в січні 2013 р. як "граничний термін" виконання договору, не представляється можливим.

Напружені переговори про злиття компаній йшли впродовж всього 2012 р. На початку лютого 2012 р. Glencore і Xstrata домовилися про злиття з метою створення вертикально інтегрованої сировинної групи загальною ринковою вартістю 90 млрд дол

Злиття Glencore і Xstrata, які мають довгу історію співпраці, є логічним кроком для обох компаній на тлі мінливого операційного середовища. Компанії очікують, що злиття дозволить піднімати обсяг виробництва на 11% щорічно до 2015 р. Операції об'єднаної компанії матимуть широкий географічний обхват і включатимуть перспективні регіони (в які будуть спрямовані основні інвестиції гірничодобувачів в майбутньому), такі як Африка, Казахстан та Південна Америка.

Читайте також: Злиття Xstrata і Glencore небезпечно для ринку, - Eurofer