ua en ru

Наступний збір активістів на мітинг під Раду оголошено на четвер

Наступний збір активістів на мітинг під Раду оголошено на четвер Фото: зіткнення під Радою (РБК-Україна)

Оргкомітет акції та наметовий табір залишаться під парламентом

Наступний збір активістів на мітинг під будівлю Верховної Ради України (ВР) оголошено на четвер, оргкомітет акції та наметовий табір залишаться під парламентом. Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм у Facebook.

"Ми продовжимо добиватися виконання наших вимог. Оргкомітет акції та наметовий табір залишаться стояти під парламентом. Наступний збір людей оголошений на четвер", - заявив Найєм.

За його словами, акція пройшла без провокацій з боку протестувальників, а інцидент біля нижньої межі на вулиці Михайла Грушевського був спровокований співробітником національної поліції.

"У організаторів були всі дозволи на встановлення наметів - вони були зазначені в наших заявках", - резюмував нардеп.

17.10.17: ПОПЕРЕДНІ РЕЗУЛЬТАТИ 1. Ми змусили президента і лідерів політичних фракцій згадати про свої передвиборчі обіцянки і почати робити конкретні кроки. 2. Вперше за три роки парламент і президент призначили конкретну дату розгляду законів про вибори - профільний комітет повинен надати свої висновки до четверга. У той же день коаліція і спікер парламенту обіцялися почати розгляд всіх п'яти законів. 3. Ми змусили парламент повернутися до обговорення питання про скасування депутатської недоторканності. Під тиском людей президент подав свій проект про обмеження недоторканності з 2020 року. Така відстрочка неприпустимо і ми будемо вимагати цих змін вже в цьому скликанні. 4. Під тиском акції команда президента змушена була відкликати свій законопроект про антикорупційних палатах і почати формування робочої групи з підготовки нового законопроекту. Ми, як автори законопроекту, готові відкликати свій законопроект, щоб дати дорогу президентської ініціативи як тільки він буде готовий. ЩО ДАЛІ Ми продовжимо добиватися виконання наших вимог. Оргкомітет акації та наметовий табір залишаться стояти під парламнетом. Наступний збір людей оголошений на четвер. P. S. Хотіли б підкреслити, що сьогоднішня акція пройшла без провокацій з боку протестуючих. Інцидент біля нижньої межі на Грушевського провоцирован співробітником національної поліції. У організаторів були всі дозволи на встановлення наметів - вони були зазначені в наших заявках.

Опубліковано Mustafa Nayyem 17 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники протестної акції в Києві планують залишатися біля будівлі ВР до виконання їхніх вимог.

"Погані новини. Тільки що вийшли від Андрія Парубія. Сьогодні коаліція не виконає жодну з наших вимог. Лідери БПП і НФ готові включити до порядку денного четверга два з наших вимоги: скасування недоторканності і закони про вибори. Ми залишаємося і будемо домагатися виконання наших вимог стільки, скільки буде потрібно", - заявив Найєм.