ua en ru

Наступного тижня ВР приступить до законопроектів щодо зміни системи фінансування медицини

Наступного тижня ВР приступить до законопроектів щодо зміни системи фінансування медицини Фото: Уляна Супрун

Рада має завершити розгляд зазначених законопроектів до кінця поточної сесії всередині липня

Сьогодні у Верховній Раді будуть зареєстровані проекти законів, які передбачають зміни у системі фінансування медицини та мають бути внесені до порядку денного парламенту у вівторок, 5 червня. Про це сьогодні під час брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми обговорювали ті зміни, які були зроблені і подаємо знову розроблені законопроекти, тепер їх буде два (реєстр. ном. 6327 і 6329), які подаємо вже сьогодні на реєстрацію. Сподіваємося, що у вівторок будуть подані на порядок денний і будемо розглядати на комітетах вже у наступну середу", - заявила Супрун.

У свою чергу заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко зазначив, що Верховна Рада має завершити розгляд зазначених законопроектів до кінця поточної сесії всередині липня. У такий спосіб парламент дозволить Кабінету міністрів почати формування бюджетної резолюції щодо фінансування медицини на наступний рік.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що медичні та фармакологічні технології Ізраїлю можуть допомогти Україні з реалізацією реформи охорони здоров'я.